Wijnbouw zelf ontdekken?

Droom je zelf van een kleine wijngaard, ben je benieuwd wat er allemaal bij komt kijken, welke druiven of wijntjes je in ons klimaat kan produceren, of wil je wel ‘ns weten waarom de wijnbouw in Vlaanderen zo’n hoge vlucht neemt?

Wijnbouw fascineert de mensen al sinds de oudheid .., wat is er interessanter dan zelf een kijkje te komen nemen, het proces van druiven telen en wijnmaken door de wijnmaker zelf toegelicht te krijgen, en de kans te krijgen om al je vragen te stellen.

Vaak word ik aangesproken om m’n kennis en passie te delen, wat ik ook erg graag wil doen.

Om aan de vele vragen tegemoet te komen, organiseren we rondleidingen [tussen 15 juli en eind september) met uitvoerige toelichting voor wie geinteresseerd is in kleinschalige wijnbouw (+/- 1,5h). Deze kunnen zowel doorgaan op de grote wijngaard (meer focus op de aanleg en beheer van de wijngaard), of in de demowijngaard en aan de wijnmakerij/garage (meer focus op oogst en verwerking). Afsluiten doen we steeds met een lekker glas lokale Belgische wijn!

Ook kunnen u bij ons terecht voor een gezellig avondvullend verhaal / lezing over Belgische wijnbouw, druiven telen en wijnmaken in onze regio. Gestoffeerd met leuke anekdotes, het nodige foto en video materiaal en natuurlijk de degustatie van enkele kleinschalige lokale Belgische wijntjes! Dit kan op eender welke locatie, zelfs bij u thuis in de woonkamer of op het terras.

Voor meer informatie, contacteer me gerust op joris@postduif.be