Over ons

Joris Van der Auwera (°1976) is gebeten door de wijnbouwer-wijnmaker microbe.

Lang voor de wijnbouw uitbouw in Vlaanderen experimenteerde hij al met Chardonnay wijnstokken in de tuin, ging hij mee oogsten in de Champagne streek, en greep elke vakantie aan om ook op lokatie de lokale wijntjes en wijnboeren te gaan ontdekken.

Parallel met het volgen van de opleiding Wijnbouwer-Wijnmaker bij Syntra in Leuven, begon hij in 2019 met de uitbouw van een eigen wijngaard te Brasschaat, en met het produceren van frisse witte en rosé wijnen van eigen en regionale / Brasschaatse druiven.

Ondertussen begint de wijngaard vorm te krijgen, de eerste oogsten komen eraan, en de frisse witte wijntjes worden gemaakt, geproefd en geëvalueerd.

Joris kiest ervoor om kleinschalig te werken en alles zelf te doen, om zo het proces van druiven telen tot het schenken van de wijn volledig te kunnen beheersen.

Momenteel is de opbrengst nog te klein om te kunnen commercialiseren, en ligt de focus op de verdere uitbouw van de druiventeelt, alsook zoveel mogelijk mensen meenemen in het verhaal van druiven telen en wijnmaken.

De wijngaard/wijnmakerij vandaag is een persoonlijke hobby, geen commerciële activiteit.

Contactgegevens:

Joris Van der Auwera – Bergstraat 7 – Brasschaat

Email: joris@postduif.be